Yatay Geçiş Dilekçesi
Yatay geçiş dilekçesi nasıl yazılır? Orta öğretimden yüksek öğrenime geçiş çileli bir süreç. İyi bir üniversiteyi kazanmak ve her şey bitmiyor. Tabii ki daha sonrasında başka başka hesaplar devreye giriyor. İstediğimiz üniversiteye yerleşemiyoruz, bu gibi durumlarda daha sonra istediğimiz bir üniversite veya üniversitelere geçişler için başvurular yapıyoruz. Başka bir üniversiteye geçiş yapmak isterken tabii ki belli şartları sağlamak gerekiyor. Peki bu şartlar neler? Üniversiteler kendi içlerinde özel kuruluşlar oldukları için kendilerine has bir takım kuralları bulunabiliyor. Bu sebeple yatay geçiş yapmak istediğimiz üniversitelerin İnternet sayfalarındaki duyuruları takip etmemiz gerekiyor. Üniversitelerin kendi işlerindeki bu kuralları öğrendikten sonra üniversitelere teker teker başvuru yapmamız gerekiyor. Başvuru süreci içerisinde üniversitelerin bizden talep ettiği temel faktör Üniversite giriş sınavından aldığımız puan ve kendi üniversitemizde okuduğumuz yıl içerisindeki diploma notunuz olacaktır. Bazı üniversiteler yıl içerisinde yatay geçiş başvurularında önceki yıl kazanan en düşük puanlı öğrenciyi baz alabiliyor. Yani 400 puanla kapatmış bir bölüme bir sonraki yıl 399 puanınız varsa yatay geçiş için başvuruda bulunamıyorsunuz. Tabii ki bu şart her üniversitede geçerli değil. Üniversitelerin çoğunda üniversite yerleştirme puanı ve yıl içerisindeki diploma notunun ortalaması alınır bunlara göre bağıl bir sıralama yapılır. Ve ilan ettikleri kontenjana göre alım yapılır.
Nasıl yatay geçiş başvurusu yapılır?
Son yıllarda üniversiteler yatay geçiş başvuruları esnasında öğrencilerin bizzat başvuru için gelmelerini talep ediyorlar. Üniversitelerin internet sayfalarından açıkladıkları gerekli evrakları tamamladıktan sonra yine internet adreslerinde belirtilen adreslere elden başvuru yapılıyor. Ayrıca istediğiniz kadar üniversiteye yatay geçiş başvurusunu bir anda yapabiliyorsunuz. Yatay geçiş ihtimalimizin artması açısından bir çok üniversiteye başvurmanız sizin yararınıza olacaktır. Yatay geçiş planınızı senenin başından yaparsanız ve ona göre yıl içerisinde diploma notunuzu yüksek tutarsanız bu size yatay geçiş sırasında kolaylık sağlayacaktır. Sizlerden aldığımız soruların başında özel üniversitelerde okuyanların devlet üniversitesine geçip geçemeyeceği konusunda. Şunu belirtmek isterim ki özel üniversitelerden devlet üniversitelerine geçiş sırasında hiçbir dezavantajınız bulunmamaktadır. Yani puan ve diploma notunuz yeterince yüksekse geçiş yapabiliyorsunuz.
Ayrıntılı sorularınıza linki tıklayarak cevap bulabilirsiniz. TIKLAYINIZ
Sitemizde bulunan Kyk Yurt Başvuru Sonuçları 'ni ve kyk yedek 2017, kyk yedek çıkar mı ve kyk yurt sonuçları 2017 hakkındaki dilekçe örneğini indirebilirsiniz.