Okul Dilekçe Örnekleri
Okula dilekçe örneği nasıl yazılır? Okula dilekçe örneği konusunda neler biliyoruz? Ülkemizde milyonlarca üniversite mezunu bulunmasına rağmen temel eğitim içerisinde bir çok konuda tam olarak eğitim verilemiyor. Dilekçe hakkı ve kullanımı da bunlardan bir tanesi. Milyonlarca üniversite mezunu ve eğitim hayatını devam ettiren öğrenci bulunmasına karşın öğrencilerimiz temel hakları olan ve günlük hayatta işlevsel olabilecek dilekçe konusunda yeterli bilgiye sahip değil. Dilekçe herhangi bir sorun karşısında işimizi kolaylaştıracak ve başvurabileceğimiz elzem seçeneklerden bir tanesi. Örneğin fazla gelen doğal gaz faturamıza bile itirazımızı dilekçe vasıtasıyla kolayca muhatabına iletebiliriz. Dilekçeler resmi evraklar olduğu için çözüm konusunda çok etkilidirler. Öğrenci olarak hayatına devam eden milyonlarca vatandaşın okul hayatında karşılaşabilecekleri problemlerin çözümünde dilekçeye başvurabilirler. Dilekçe nasıl yazılır? Dilekçe içeriğinde neler bulunmalıdır? Bu çerçevede bilmemiz gereken temel esaslar bunlar. Öğrenci olarak okula ve benzeri mecralardaki sorunlarda kurumlara dilekçe vermek durumundayız. Üniversite işlemlerinde de dilekçe işlevsel olarak kullanılabiliyor. Okullardan alınacak mezuniyet belgesi, izin belgesi, diploma kaybedilmesi durumunda, muafiyet işlemlerinde ve benzeri bir çok durumda dilekçe yazılarak kuruma ilgilere teslim edilmesi gerekiyor. Aşağıda bir çok durumda yazmamız gerekecek dilekçe örneklerini sizlerle paylaştık.
ÖRNEK DİLEKÇE İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.
Okula dilekçe nasıl yazılır?
Okula dilekçe örneği nasıl yazılır? Önceki dilekçe haberlerimizin içeriğinde dilekçenin nasıl yazılacağına dair ayrıntılı bilgiler vermiştik. Bu minvalde her dilekçenin taşıdığı özellikler baz alınarak aynı şekilde dilekçe yazılır.
1- Öncelikle dilekçenin yazılacağı kurum dilekçenin başlık kısmına yazılır.
2- Daha sonra dilekçenin ilk paragrafına okulla alakalı yazmak istediğimiz talep veya şikayetimizi belirteceğiz. Talebimizi tam olarak ayrıntıyla belirtmek bizim faydamıza olacaktır.
3- Ardından diğer dilekçe özelliklerinde olduğu gibi ‘Gereğini arz ederim.’ cümlesiyle dilekçemizi bitiririz.
4- Sağ en üst kısma tarih atmak dilekçenin olmazsa olmazıdır.
5- Sağ en alt kısımda imza yer alır. İmzanın altına isim ve soy isim yazılır.
6- Sol en alt köşeye adres yazılır.
Bu belirttiğimiz özellikler çerçevesinde aşağıda verdiğimiz örnek dilekçeleri inceleyerek karşılaştırabilirsiniz. Dilekçelerde yazacağımız kurumlara has belli özellikler değişkenlik gösterebilir. Fakat bu özellikler çerçevesinde yazacağımız dilekçeler geçerli sayılacaktır.
Sitemizde bulunan Dilekçe Nasıl Yazılır? 'ni ve 2017 resmi dilekçe örneği, dilekce ve dilekçe nasıl yazılır hakkındaki dilekçe örneğini indirebilirsiniz.