Üniversite Giriş Sistemi Değişiyor
Üniversite giriş sistemi değişiyor. Ülkemizde üniversite sınavı her yıl üniversite adayları için yapılmakta olup yüzbinlerce adayın istediği üniversiteye yerleşmesi için merkezi bir sınav niteliği taşıyordu. Yakın zamanda cumhurbaşkanının yaptığı açıklamalar doğrultusunda Teog lise giriş Sınav sisteminin değişeceği açıklanmıştı. Arkasından yapılan yeni açıklamalar doğrultusunda üniversite giriş sınavında da değişiklikler yapılacağı, bu konuda çalışmaların yapıldığı belirtildi. Bildiğiniz üzere yapılan merkezi sınavlarla beraber ülkemizde üniversite adayları adil bir şekilde çalışmaları karşılığında üniversitelere yerleştirmekteydi. Üzerinde çalışılan yeni sistem neler getiriyor henüz belli değil. Fakat yeni sistemden toplum olarak en büyük beklentimiz adil bir şekilde herkesin eşit şartlarda yarışabileceği bir sistemin getirilmesi.
Üniversite giriş sistemi nasıl olacak?
Bildiğiniz üzere ülkemizde rayına oturtulamayan milli eğitim bir türlü sabit bir sistem üzerine devam ettirilemiyor. Hükümet son 15 yıl içerisinde defalarca sistem değişikliğine gitse de her getirilen sistem, İşlemediği ve faydasız olduğu dile getirilerek değiştirilme yoluna gidildi. Eğitim bir ülkenin lokomotifidir. Eğitim olmadan ekonomik kalkınma ve ülkedeki bir çok düzenden söz edilemez. Gelişmiş toplumlar incelendiğinde onları öne çıkaran en büyük faktörün eğitim olduğunu göreceksiniz. Merkezi sınavlar, başarılı veya başarısız tartışılsa da anadolunun ücra köşelerindeki çocuklara iyi yerlere gelme şansı tanıyordu.
Ülkemizde her alanda insanımızın en büyük şikayet ettiği konulardan bir tanesi torpildir. Merkezi sınavların kalkmasıyla beraber devreye insan inisiyatifi girecektir. Hal böyle olunca ülkemizde adaletin sağlanmasının kolay olacağı söylenemez. Liselere girişte kaldırılması konuşulan sistem ve yerine getirilmesi konuşulan sistem ayrıntılı bir şekilde tartışılmalıdır. Bu tartışmanın eğitimciler gözetiminde gerçekleşmesi zorunludur. Eğitimciler bu konunun artılarını eksilerini hesaplayarak görüş bildirmek zorundadırlar. Eğitimcilerin fikirleri alınmadan getirilecek yeni sistemden hayır gelmeyeceğini üzülerek ifade etmek istiyoruz. Eğitim konusunda yıllardır yapılıp fakat başarıya ulaşamayan sistemler üzerinden özeleştiriler yapmamız gerekiyor. Kişisel bakış açılarıyla eğitime yapacağımız müdahalelerden zarar görecek yine bizim çocuklarımız olacaktır. Bakan değiştikçe yeni sistemlerin gelmesi gelişmiş ülkelerde görülebilen bir durum değildir. Siyaset tablosu değişse bile kalıcı, kullanışlı, çıktısı olan bir sistem getirilerek ülkemizin geleceği bu temel üzerine bina edilmelidir.
Ayrıntı için tıklayın.
Sitemizde bulunan Suriyeliler için öğretmen alımı başvuru formu 2016 'ni ve SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN DİLEKÇE ÖRNEĞİ ve SURİYELİLERE ÖĞRETMEN ALIMI BAŞVURU FORMU hakkındaki dilekçe örneğini indirebilirsiniz.
[…] Yüzbinlerce öğretmen adayının gözü kulağı bu haberde. Öğretmen adaylarının en büyük hayali tabii ki okullarından mezun olur olmaz öğrencilerine kavuşmaktır. Bu hayalin peşinde yıllarca koşturan öğretmen adayları mezuniyetlerinin ardından atanma haliyle Kamu Personeli Seçme sınavına hazırlandılar. Maalesef artık öğretmen olabilmek için bu sınavdan iyi puan almakta yeterli değil. Son yıllarda yapılan yeni düzenlemelerle birlikte öğretmen adaylarına mülakat getirildi. Bu mülakatla birlikte öğretmen adayları güvenlik soruşturması sonrasında göreve başlayacaklar. Tabii ki artık kadrolu olarak değil. Hükümet şubat atamasından sonra ağustosta da 10.000 öğretmen alımı yapacağını söylese de bu sözünü gerçekleştiremedi. Milli eğitim Bakanı dün akşam katıldığı bir canlı yayın programında yaptığı açıklamalarda 2018 yılı içerisinde 20.000’e yakın öğretmen atayacaklarını söyledi. Bu açıklamayla birlikte 2017 yılı içerisinde atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen adayının hayalleri suya düştü. Ayrıntı haber için tıklayın […]