Okul Nakil Dilekçe Örneği
Okul nakil dilekçe örneği nasıl yazılır? 2017-2018 eğitim öğretim yılı başlıyor. Ülkemizde milyonlarca öğrenci heyecanla okulların açılmasını bekliyor. Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin kaygıları tekrar başlıyor. Milyonlarca öğrenci teog ve lyl sınavlarına girdi ve aldıkları puanlara göre yeni okullara yerleşti. Yerleştirmeler ve kayıtlar kısmi olarak sona erdi. Bu süreç ve sonrasında öğrenciler çeşitli sebeplerle okullarından ayrılıp yeni okullara nakil yapmak isteyecek. Bildiğiniz üzere bu işlemler resmi olarak işlediği için kayıt altında sürerlilik gösteriyor. Resmi nitelikteki taleplerimiz için kurum ve kuruluşlara talep,istek ve şikayetlerimizi belirtmek için dilekçe yazmak durumundayız. Bu çerçevede okuduğumuz okuldan nakil yapmak gibi bir düşüncemiz varsa öncelikle nakil isteğimizin ayrıntılı belirtildiği bir nakil dilekçesi hazırlayarak okumakta olduğumuz okulun yetkililerine teslim etmek durumundayız. Bu işlemler dilekçe yazılmadan maalesef yapılamıyor. Peki okul nakil dilekçesi yazmak için ne yapmamız gerekiyor? Okul nakil dilekçe örneği paylaşarak dilekçeyi nasıl yazmanız gerektiğini sizlere göstereceğiz. Dilekçe resmi kurumlara yazılan talep belgesi olduğundan temel dilekçe özellikleri nakil dilekçesinde de geçerlidir. Öncelikle dilekçe de olması gereken temel ögeleri dilekçede mutlaka kullanmalıyız. Ad, soyad, tarih,imza gibi unsurlar dilekçenin olmazsa olmazlarıdır. Bu çerçevede her dilekçe örneğinde olan temel özellikleri kullanmaya gayret gösteriyoruz.
Okul nakil dilekçe örneği nasıl yazılır?
Dilekçeyi yazarken öncelikle yazacağımız kurumun adını başlık kısmına yazarak başlıyoruz. Okumakta olduğumuz okulun adını yazarak dilekçemize başlıyoruz. ( SAMSUN ONDOKUZMAYIS LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE) Yazdığımız başlıkta başlık harflerinin tamamının büyük olmasına özen gösteriyoruz. Ardından birinci paragrafta nakil olmak istediğinizi ayrıntılı bir şekilde dile getiriyoruz. ( Öğrenciniz olduğum Samsun Ondokuzmayıs Lisesinden Gazi Lisesine nakil olmak istiyorum.) Birinci paragrafta nakil olmak istediğinizi belirttikten sonra ikinci paragrafta gereğini arz ederim gibi bir cümleyle dilekçemizi bitiriyoruz. Yine belirtmekte fayda var ki dilekçemizde tarih ad soyad ve imza bulundurmaya dikkat ediyoruz. Sizler için paylaşacağımız örnek dilekçeyi inceleyerek kendinize uyarlayabilirsiniz. Dilekçeyi ayrıntılı inceleyerek hazırlamanız size ciddi fayda sağlayacaktır.
Dilekçe örneğini indirmek ve incelemek için tıklayınız.
Ayrıntılı bilgi edinmek için tıklayabilirsiniz.
Sitemizde bulunan Öğretmen şikayet dilekçesi örneği 'ni ve öğrenci şikayet dilekçe örnekleri, öğrenci şikayet dilekçesi nasıl yazılır ve öğrenci şikayet dilekçesi örneği hakkındaki dilekçe örneğini indirebilirsiniz.