1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkul sahipleri sahip olunan gayrimenkul için vergi ödemek durumundadır. Gayrimenkule sahip olunan tarihten itibaren başlayan 1 senelik sürenin sonunda gayrimenkul sahibinin vergi mükellefiyeti başlamaktadır. Ancak bu sene içerisinde belediyeye gayrimenkul ile ilgili bildirim yapılması gerekmektedir. Sitemizde bulunan arazi bildirim formu yanında formun nasıl doldurulması gerektiğine dair bir rehber ile birlikte indirilebilmektedir.
Emlak Vergisi Nasıl Ödenir?
Gayrimenkul sahipleri tarafından her sene 2 eşit taksit halinde ödenen emlak vergisi 5 farklı kanal yoluyla ödenebilmektedir. Emlak vergisi ödeme yolu seçenekleri şunlardır;
- İlçe Belediyesi
- E-Belediye
- Devletin anlaşmalı olduğu bankalar ve ATM’leri
- PTT aracılığı ile havale yöntemi
- Vergi Dairesi İnternet Şubesi
Arazi için Vergi Mükellefiyeti Ne Zaman Başlar?
Gayrimenkule sahip olunulan tarihten itibaren başlayan 1 senelik bir sürenin sonunda vergi mükellefiyeti başlamaktadır.
Belediyeye Arazi Bildirimi Ne Zaman Yapılmalıdır?
Gayrimenkule sahip olunan ilk bir yıl içerisinde vergi mükellefiyeti başlamıyor olsa da belediyeye bildirim yapılması gereklidir.
Arazi Bildirim Formu için Gerekli Bilgiler Nelerdir?
Sitemizden indireceğiniz arazi bildirim formu ile birlikte formdaki alanların nasıl doldurulması gerektiğini detaylı bir şekilde anlatan bir rehber de gelmektedir. Bu rehber yardımıyla söz konusu formu kolayca doldurabilirsiniz.
Arazi Bildirim Formu Nereye Teslim Edilir?
Arazi bildirim formunu uygun bir şekilde doldurduktan sonra, arazinin bağlı olduğu belediye başkanlığına teslim edilmektedir.
Arazi Cinsleri Nelerdir?
Arazi bildirim formunda doldurulması istenilen alanlardan biri ise arazinin hangi cins özelliklere sahip olduğu ile ilgilidir.
Kıraç Arazi: Bariz bir şekilde civardan yüksekte bulunan, sulanmayan ve meyilli olan araziye kıraç arazi denilmektedir. Yıllık aldığı yağış miktarı yeterli olup, yağış dağılımı uygun olmayan, düz ve düze yakın olan, nadas sistemi uygulanarak kültür bitkilerinin yetiştirilmesinin mümkün olduğu ve sulanmayan araziler de kıraç arazi olarak sayılmaktadır.
Taban Arazi: Yağış ve akarsuların toplanmış olduğu, adından da anlaşılacağı üzere taban pozisyonunda olan, genel olarak düz ve düze yakın meyilli ve iyi, kifayetsiz olan ve fena drenaj şartlarındaki araziye taban arazi denilmektedir.
Sulak Arazi: Kıraç arazi ve taban arazinin sulananlarına sulak arazi denilmektedir.
Sitemizde bulunan Ruhsat yenilemek için dilekçe örneği 'ni ve Ruhsat çıkarmak için dilekçe, Ruhsat için dilekçe ve Ruhsat için dilekçe örneği hakkındaki dilekçe örneğini indirebilirsiniz.